Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Český herec mal susedovi rozbiť lebku, vraždu popiera

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OSTRAVA - Záhadný prípad vraždy riešil dnes ostravský súd. V jednom z miestnych bytov našli v roku 2009 rozkladajúce sa telo muža. Obžaloba tvrdí, že ho zavraždil jeho sused, známy operetný herec a spevák Stanislav Žižka (62).

S prípadom si vyšetrovatelia stále lámu hlavu, hovoria však o brutalite činu. "V presne nezistenej dobe a z doteraz nezisteného dôvodu, so zámerom usmrtiť, uchopil poškodeného za vlasatú časť hlavy a opakovane, silou veľkej intenizty, udrel hlavou poškodeného o pevnú podložku," popísala obžaloba vraždu.

Žižka mal udrieť svojho suseda (63) najmenej desaťkrát. Spôsobil mu tak ťažké poranenia hlavy a mozgu, na následky ktorých muž zomrel. Našli ho až po mesiaci.

Umelec z moravskosliezkeho národného divadla vinu popiera. "Som nevinný," uviedol. Priznal však, že u suseda počas osudných dní niekoľkokrát bol. Raz tam dokonca prespal, keď si pri návrate z divadla zabudol kľúče. Druhýkrát sa mu údajne išiel poďakovať, doniesol aj album s fotografiami.

Údajne si tiež všimol zvláštny zápach na chodbe, ktorý, ako sa napokon zistilo, pochádzal z mŕtvoly muža. Vyriešil to tým, že na chodbe paneláka otvoril okno. Políciu a hasičov napokon zburcovala iná susedka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu