Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Experimentálna injekcia dievčaťu (22) zničila mozog!

Yvonne Pambakianová so svojou matkou
Yvonne Pambakianová so svojou matkou

LONDÝN/BRATISLAVA - Lekárka Yvonne Pambakianová dala svojej sestre injekciu s experimentálnym liekom proti starnutiu. O pár minút neskôr, začala žena lapať po dychu a museli ju previezť do nemocnice. Po siedmich dňoch ju odpojili od prístrojov, zomrela na nezvrátiteľné poškodenie mozgu.

Pambakianovú po smrti jej sestry zatkli za zabitie, ale obvinenie bolo stiahnuté. Lekárska rada jej zakázala vykonávať povolanie, keď zistila, že jej 'neotrasiteľná' viera v účinok bezlicenčného lieku jej zahmlila úsudok.

"Rada berie do úvahy udalosti, ktoré pre vás predstavujú osobnú tragédiu, stratili ste člena rodiny a súcití s vami. Avšak, vždy ste mali mať na mysli úlohu chrániť verejný záujem, a preto mali ísť sympatie bokom," uviedol predseda. Podľa neho by Pambakianovej 'zaslepené myslenie' mohlo viesť k ďalšimu riziku pre zdravie pacientov.

Liek na báze inzulínu vyvinula Pambakianovej matka, vedkyňa Arpi Matossian-Rogersová, ktorá verila, že pomôže pri liečbe rakoviny, cukrovky a zastaví proces starnutia. Lekárka v tom čase mala na starosti tri pacientky - svojej sestru, matku a ženu, ktorá trpela rakovinou v poslednom štádiu.

Pambakianová dala každej zo svojich pacientok okolo 6 mg lieku, čo predstavovalo 4-krát väčšie ako odporúčané množstvo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu