Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rekordman Stefaan odbehol 365 maratónov za rok!

Engels práve dobehol do cieľa v Barcelone
Engels práve dobehol do cieľa v Barcelone

LONDÝN - Belgičan Stefaan Engels (49) stanovil nový rekord v počte zabehnutých maratónov za jeden rok. V priebehu posledných dvanástich mesiacov ich odbehol 365, čiže jeden každý deň!

"Marathon Man" tak posunul hranicu ľudských možností opäť o niečo vyššie. Výzvu, ktorá bola náročná po fyzickej i psychickej stránke, začal plniť v rodnom Belgicku pred viac ako rokom. Odvtedy na neho každý deň čakala trať dlhá 42 kilometrov v rámci siedmich krajín.

"Ludia sa ma často pýtajú, prečo robím niečo tak fyzicky náročné čo môže ohroziť moje zdravie. Som rád, že ma vnímajú kontroverzne. Ale opýtajme sa sami seba: Co je horšie, zabehnúť 365 maratonov alebo jesť balíček čipsov každý deň pri televízii?," uvádza Engels na svojej webstránke.

Svoju púť zakončil minulý mesiac v Barcelone po odbehnutí 15 000 kilometrov. "Neľutujem svoje rozhodnutie na rok sa úplne oddať behu. Bral som to ako prácu, do ktorej som chodil každý deň," uviedol v cieli.

Jeho priemerný čas sa pohyboval na úrovni štyroch hodín, najlepší výkon mal hodnotu 2 hodín a 56 minút. Maratónec paradoxne trpel v detstve astmou a lekári mu odporúčali vyhýbať sa športu.

Držiteľom predošlého rekordu bol Japonec Akinori Kusuda, ktorý vo svojich 65 rokoch odbehol 52 maratónov za sebou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu