Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Záškolácky rekord, Čech (15) asi nikdy nechodil do školy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PRAHA - Za absolútneho víťaza medzi záškolákmi by sa dal označiť chlapec (15) z Českej Lípy, ktorý zrejme nikdy nechodil do školy, píše denník Právo.

Na bizarný prípad sa prišlo v roku 2008, kedy sa jeho rodina údajne prisťahovala z Prahy a chlapca poslala na preskúšanie do Českej Lípy. Pritom len tak tak dokončil siedmu triedu.

"Mysleli sme, že preberanú látku doženie, ale chlapca sme v škole už nevideli," cituje Právo riaditeľa školy Libora Šmejdu. Rodičia nahlásili, že odchádzajú do cudziny a nebudú syna posielať do školy. Podľa očitých svedkov sa stále zdržujú v Českej Lípe, uviedol k prípadu, s akým sa za 21 rokov svojej praxe nestretol. Už pri preskúšaní bolo správanie sa rodičov podozrivé. Tvrdili, že chlapca učia doma, čo ale môžu len od prvej do piatej triedy, druhý stupeň sa už tak absolvovať nedá. Výnimkou je, keď žiak žije v cudzine. Aj keď tým rodičia operovali, pochybnosti o údajnom pobyte v Nemecku sa potvrdili pri skúšaní: ich syn nerozumel ani základným nemeckým frázam. Chlapca čakajú ešte posledné testy. Ani na jeden z vypísaných termínov sa však nedostavil.

"Rodičia komunikujú len písomne, zastupuje ich prvotriedny pražský právnik. Robí to na mňa dojem, že za celým prípadom môže stáť nejaká sekta," vysvetľuje si riaditeľ dôvody, prečo chlapec zrejme nikdy nesedel v školskej lavici. Podobnú mienku o rodine majú aj susedia z panelového domu na okraji sídliska. "Nikomu neotvárajú," citoval denník jedného zo susedov, podľa ktorého tam rodina býva minimálne pätnásť rokov a je stále zatvorená doma. Rodina spočiatku nebola ničím výnimočná, len pred niekoľkými rokmi sa všetci vrátane chlapca uzavreli v byte, odkiaľ prakticky nevychádzajú a s nikým nekomunikujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu