Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Požiare zničili 70 domov a spálili 40 tísíc hektárov

Škody po požiari
Škody po požiari

WASHINGTON - Ničivé požiare, ktoré zachvátili západnú časť amerického štátu Texas, spálili zatiaľ 70 domov a 40 tisíc hektárov pôdy a vyžiadali si jeden ľudský život. Úrady evakuujú ohrozené obce a uzatvárajú cesty. Podľa agentúry AP sťažuje hasičom a záchranárom prácu nárazový vietor.

Najväčší požiar vypukol v blízkosti mesta Amarillo na severozápade štátu, kde spálil 12 tisíc hektárov a 27 domov. Plamene pohltili miestny útulok pre psov, záchranári však zatiaľ nevedia, koľko zvierat pri požiari zahynulo.
    

Päťročné dievča zomrelo v nedeľu pri hromadnej havárii ôsmich áut kvôli hustému dymu a zlej viditeľnosti.
Nešťastie sa stalo v nedeľu na medzištátnej ceste 530 kilometrov západne od Dallasu, kde traktor s návesom narazil do dodávky, v ktorej dievča cestovala. Pri nehode sa zranilo ďalšie dieťa a jeden dospelý. V Colorado City utrpel hasič pri hasení požiaru popáleniny druhého stupňa. Iné zranenia však nie sú v súvislosti s ohňom hlásené.
    
Požiarom dopomáha nárazový vietor, ktorý je hlásený aj na celú ďalšiu noc, uviedol šéf hasičských operácií Texaskej správy lesov Mark Stanford. Podľa neho boli podmienky "veľmi vážne."
    
Vietor tiež znemožnil vzlietnuť lietadlu, ktoré by o požiaroch zhromažďovalo informácie. Hasičom môže trošku uľahčiť boj ohňa snáď len vlhkosť, ktorá v noci v oblasti Amarilla stúpla o 25 percent.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu