Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V ruinách televízie môže byť až 120 tiel

Zrútená budova televízie
Zrútená budova televízie

WELLINGTON - Až 120 ľudí bez šance na prežitie môže byť podľa odhadov polície v ruinách zemetrasením zničenej budovy televízie v meste Christchurch.

Ako dnes uviedol náčelník polície v regióne Canterbury David Cliff, z trosiek budov v okolí mesta Christchurch vytiahli 76 tiel. "Tento údaj sa neustále zvyšuje, i počas tohto rozhovoru," povedal.

Polícia s určitosťou vyhlásila, že v troskách zrútenej päťposchodovej budovy televíznej stanice Canterbury TV nezostal nikto po zemetrasení nažive. Počet ľudí, ktorí by mali byť zavalení budovou odhadujeme od 60 do 120.

"Nič nenaznačuje, že by tam bol niekto nažive," uviedol náčelník polície.

Anglická jazyková škola, sídliaca v televíznej budove, zverejnila zoznam takmer 100 zamestnancov a študentov z rôznych krajín, ktorí sú po zemetrasení stále nezvestní. Televízia Canterbury hlásila 15 doposiaľ nezvestných osôb. Na mieste nešťastia pomáha s pátraním japonský záchranný tím.

Podľa polície zostalo ďalších 16 až 22 ľudí v troskách zemetrasením poškodenej budovy katedrály v Christchurch. Takisto ich šanca na prežitie je mizivá, telá zatiaľ neobjavili.

Polícia potvrdila, že žiadne telo obete nevytiahli zo zrútených alebo poškodených budov od stredy popoludnia.

V súčasnosti polícia pracuje s údajom 238 nezvestných ľudí, ktorých nahlásili príbuzní. Zdravotnícke úrady dnes informovali, že v nemocniciach hospitalizovali 164 ľudí, väčšinu s vážnymi zraneniami.

Ďalších 431 ošetrili na pohotovosti a 2000 ľudí s menšími zraneniami postupne ošetrili v rôznych nemocniciach v okolí Christchurch.

 




Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu