Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mubarak je údajne v poriadku a prijíma telefonáty

Husní Mubarak
Husní Mubarak (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Zosadený egyptský prezident Husní Mubarak je v poriadku a v letovisku Šarm aš-Šajch prijíma telefonáty. Po správach o zhoršení jeho zdravotného stavu o tom včera informoval zdroj, citovaný tlačovou agentúrou Reuters.

"Je v poriadku," povedal nemenovaný zdroj. "Je vo svojej rezidencii v Šarm aš-Šajchu so svojou rodinou. Prijíma telefonáty. Hovoril som s ním dnes popoludní."

Dohady o Mubarakovom zdraví sa opätovne objavili, odkedy v piatok po rozsiahlych dvojtýždňových protestoch odstúpil z funkcie po 30 rokoch pri moci.

Arabské noviny Ašark al-Awsat dnes priniesli správu o tom, že zdravotný stav Mubaraka sa výrazne zhoršuje. Podľa informátora novín, bývalého bezpečnostného činiteľa spojeného s armádnym velením, pritom odmietol odporúčanie cestovať na liečbu do Nemecka, kde vlani podstúpil operáciu žlčníka.

Armádny zdroj predtým pre agentúru Reuters povedal, že Mubarak "dýcha", odmietol však poskytnúť bližšie podrobnosti o jeho stave. Ďalší egyptský zdroj, blízky rodine, rovnako bez detailov uviedol, že 82-ročný exprezident nie je zdravý.

Mubarak v posledných prejavoch k egyptským občanom pred rezignáciou povedal, že zomrie v Egypte. Objavili sa dokonca špekulácie, že už zomrel, arabskí diplomati však dnes uviedli, že o tom nepočuli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu