Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rugbista odišiel za zábavou do Thajska, vrátil sa v rakve!

Na pohreb prišli desiatky Joeových priateľov Zobraziť galériu (2)
Na pohreb prišli desiatky Joeových priateľov

SYDNEY - Joe Welch bol talentovaný športovec a dobrodruh. Ako devätnásťročný sa spolu so svojimi priateľmi vybral na výlet do Thajska. Po "preflámovanej" noci si chcel prečistiť hlavu a šiel si zaplávať. Z vody ho vytiahli v bezvedomí, z ktorého sa už bohužiaľ neprebral. Umrel po dvoch týždňoch strávených v nemocnici.

Nádejný rugbista s partiou kamarátov odcestoval na jeden z thajských ostrovov, pretože sa chceli zúčastniť párty, ktorá sa koná vždy počas splnu mesiaca. Stretávajú sa na nej mladí ľudia z celej Austrálie, popíjajú a výnimkou nie je ani užívanie drog. V poslednom čase sa preto čoraz častejšie ozývajú hlasy vyzývajúce na jej zrušenie.

Joeov pohreb sa konal tento týždeň v Sydney, kde vyrastal. Počas smútočného obradu rodinný kňaz Michael Kelly povedal, že "Welchova strata je tragédiou obrovských rozmerov". "Bol to dobrý chlapec, ktorý spravil jednu chybu a doplatil na ňu svojím životom."

Joeovi rodičia po smútočnej rozlúčke prehovorili pre médiá v snahe upozorniť na riziká spomínanej párty. Pohrebu sa zúčastnilo približne dvetisíc ľudí vrátane niekoľkých politických predstaviteľov.

Jeho otec Peter z tragédie však nikoho neviní. "Môj syn miloval život, zbožňoval rugby a všetko robil s veľkým entuziazmom. Urobil jedno zlé rozhodnutie, bohužiaľ so smrteľnými následkami," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu