Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sedem dní po vyčíňaní slovenského kanibala: Pokojný Lyonshall sa zmenil na mestečko hrôzy

Obyvatelia mestečka Lyonshall majú strach. Zobraziť galériu (4)
Obyvatelia mestečka Lyonshall majú strach.

LYONSHALL - Šok, hrôza, zdesenie. Ale i odvaha pokračovať v doterajšom spôsobe života. Takéto emócie zmietajú v týchto dňoch obyvateľov malebnej dedinky Lyonshall na hraniciach Anglicka s Walesom týždeň po útoku slovenského kanibala Jána Ometaka (26) na miestneho dôchodcu.

Mestečko Lyonshall zachvátila panika. Jej obyvatelia už týždeň žijú v napätí a strachu. Vyčíňanie slovenského kanibala Jána Ometaka je tu ešte stále témou ich každodenného rozhovoru. Po zotmení majú ľudia strach vyjsť na ulicu, na noc zamykajú dvere. Hoci nikdy predtým to nerobili... „Je to strašné! Nechápem, ako sa to mohlo stať. Žili sme si tu úplne pokojne. Niečo také sa tu nikdy nestalo,“ hovorí miestna dôchodkyňa Elaina Allen na prípad, ktorý rozvíril pokojné vody života v Lyonshalle.

Beštiálny skutok slovenského ľudožrúta, ktorý dôchodcovi zahryzol do tváre a zjedol mu prst, narušil pokoj v ich domovoch. Pani Elaina tvrdí, že tento šokujúci prípad od základov zmenil ich životy. Podobný názor má aj matka štvorročnej dcéry, Debbie Willson: „Boli sme v šoku, veľmi nás to prekvapilo. Radšej na to ani nechcem myslieť. Takéto veci sa stávajú, ale keď sa to udeje vo vašej blízkosti, je to hrôzostrašný pocit.“ Ako matka by si najviac priala vrátiť život idylického mestečka do starých koľají. No dobre vie, že odporný a neľudský čin ju bude ešte veľmi dlho desiť.

Našťastie, nie všetci obyvatelia Lyonshallu sa po vyčíňaní J. Ometaka vystrašili. Sú aj takí, ktorí si to nechcú pripustiť. Aj napriek tomu, že rušný život veľkomesta vymenili za pokojný na vidieku kvôli narastajúcej kriminalite. „Hoci nás ten strašný útok šokoval, sme rozhodnutí žiť si ďalej svoj život ako predtým. Nemienime sa vzdať pokoja, vďaka ktorému sa tu cítime ako doma,“ zdôrazňujú Peter a Rosie Woodovci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu