Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mladý Slovák obvinený v Británii z kanibalizmu

LONDÝN - Britská polícia zatkla mladého slovenského muža, ktorého obvinila z brutálneho útoku na 75-ročného dôchodcu. Podľa polície Slovák zjedol dôchodcovi palec a odhryzol mu kusy mäsa z tváre a tela.

Polícia povedala britským novinárom, že zločin pripomínal scény z filmu Mlčanie jahniat, kde sir Anthony Hopkins hrá kanibalského vraha. Zločin vydesil obyvateľov dediny Lyonshall pri Hereforde, kde sa odohral. Stal sa v dome Douga a Valérie Morganových, ktorí sa neskoro večer už chystali do postele, keď počuli, ako sa niekto vkráda do domu na prízemí, kde kvôli teplu nechali majitelia otvorené okno. Morgan sa išiel pozrieť, čo sa deje a útočník ho podľa výpovede jeho ženy okamžite napadol. Podľa polície ho potom začal hrýzť, trhať z neho kusy mäsa a zjedol jeho palec.

Keď na miesto činu prišla polícia, musela útočníka zneškodniť plynom CS a násilím ho stiahnuť z tela obete, ktorá medzitým omdlela. Pri zásahu bol pohryzený aj jeden policajt. "Na stenách bola krv a ten človek sa smial ako maniak," povedal jeden policajt na tlačovej konferencii. Polícia ho zatkla a obvinila z pokusu o vraždu. Jeho obeť je v nemocnici. Podľa policajtov išlo o nevysvetliteľný útok a páchateľ si obeť vybral náhodne. "Netušíme, prečo si útočník vybral práve tento dom, ale v tomto prípade ide o duševné zdravie," povedal jeden z policajtov britskej tlače.

Policajný hovorca dnes ČTK povedal, že nemôže potvrdiť, či obvinený už bol vyšetrený u psychiatra. Aj keď bol muž už pred súdom, policajné vyšetrovanie zatiaľ neskončilo. Podľa anglického práva musí polícia zadržaného do 48 hodín predviesť pred sudcu, ktorý rozhoduje o ďalšom postupe. Policajný hovorca ČTK uistil, že ide skutočne o Slováka, a nie o Slovinca. Veľa Britov totižto medzi týmito dvoma národnosťami nerobí rozdiel. Pri vyšetrovaní mal obvinený k dispozícii tlmočníka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu