Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nehoda metra v španielskej Valencii si vyžiadala najmenej 34 mŕtvych a 20 zranených

Nehoda metra v španielskej Valencii si vyžiadala najmenej 34 mŕtvych. Zobraziť galériu (3)
Nehoda metra v španielskej Valencii si vyžiadala najmenej 34 mŕtvych.

MADRID - Najmenej 34 ľudí dnes zrejme zahynulo pri havárii vlaku metra vo Valencii na východe Španielska. Jeden z vozňov sa vykoľajil a prevrhol, keď vychádzal zo stanice Jesus v centre mesta. Ako pre španielsky rozhlas povedal jeden z predstaviteľov miestnych úradov, príčinou nehody bola zrejme vysoká rýchlosť. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií sú vo vozňoch uväznení ďalší ľudia. Zo stanice evakuovali asi 150 osôb.

"Mŕtvych a zranených je veľa. Nemôžeme však zatiaľ presne povedať, koľko," uviedol veliteľ hasičov, ktorí z tunela vyprosťovali zranených. Nehoda sa stala medzi stanicami Jesús a Plaza de Espaňa pod centrom Valencie, ktorá je významným stredomorským prístavom v južnej časti Španielska.

Okrem začínajúcej turistickej sezóny je v meste v týchto dňoch aj mnoho účastníkov dnes začínajúceho týždňa Svetového stretnutia rodín, organizovaného katolíckou cirkvou. Na záverečnom vyvrcholení akcie cez víkend, kde sa očakáva až 1,5 milióna účastníkov, by mal do Valencie prísť aj pápež Benedikt XVI.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu