Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obete katovického nešťastia okradli!

Pri katovickom nešťastí zahynulo 63 ľudí. Zobraziť galériu (8)
Pri katovickom nešťastí zahynulo 63 ľudí.

KATOVICE - Necelé dva týždne po zrútení strechy výstaviska v poľských Katoviciach vyplávala na povrch nechutná skutočnosť. Z nešťastia druhých neváhali ťažiť bezcharakterné ľudské hyeny, ktoré okradli obete nešťastia. Medzi nimi aj mŕtvoly!

Jedným zo 63 mŕtvych bol aj Waldemar C. Jeho manželka Alina mu tesne pred nešťastím dala niekoľko sto zlotých (niekoľko tisíc Sk) na nákupy. Schoval si ich do vrecka saka spolu s kreditnou kartou a zapol si ho. Keď jeho mŕtvolu našla v márnici, v saku bolo len necelých 9 zlotých. Alina preto podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Podobné svedectvá poskytli aj ďalší príbuzní obetí. Prípadmi okrádania sa okamžite začala zaoberať polícia.

„Nemám slov, keď počujem tieto strašné príbehy,“ vyhlásil pobúrený prokurátor Janusz Kaczmarek. Viac šťastia mali Marek a Joanna Trzakowci, ktorí prežili. Aj napriek tomu však prišli o všetky úspory. Na výstavisku mali svoj stánok s drahým krmivom z Belgicka. Pod pultom mala Joanna kabelku s peniazmi. „Mali sme z toho zaplatiť prenájom miesta a krmivo,“ vysvetľuje. V čase nešťastia bola na toaletách a jej manžel v chaose kabelku nestihol zobrať. Keď ju neskôr našla medzi zhromaždenými vecami, chýbalo v nej v prepočte niekoľko desaťtisíc korún. „Policajti mi vraveli, že ľudia ohlásili aj stratu 35-tisíc zlotých (asi 350-tisíc Sk),“ povedala ďalej Joanna, ktorá spoločné úspory už asi nikdy neuvidí...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu