Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Takmer polovica Talianov si želá Berlusconiho rezignáciu

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi

RÍM - Takmer polovica talianskych občanov si praje, aby premiér Silvio Berlusconi rezignoval. Vyplynulo to z prieskumu, ktorý v nedeľu zverejnil denník Corriere della Serra.

Talianska prokuratúra totiž nedávno začala vyšetrovanie Berlusconiho sexuálnych afér s neplnoletými prostitútkami. Denník uskutočnil v stredu a vo štvrtok prieskum na 600 respondentoch. Takmer polovica z nich, 49 percent, si myslí, že by mal 74-ročný premiér pre svoje aféry odstúpiť. Proti jeho odchodu z čela krajiny bolo 45 percent opýtaných.

Denník ku prieskumu tiež dodáva, že Berlusconiho škandály majú na popularitu jeho vlády len malý vplyv a premiérova strana Ľud slobody (PDL) si stále udržiava 30 percentnú podporu ľudu. Berlusconiho správanie sa docielilo podľa Corriere della Serra akurát to, že väčšina Talianov nechce mať s politikmi nič spoločné.

Milánska prokuratúra v pondelok informovala o dostatku dôkazov o tom, že taliansky premiér používal niekoľko bytov na stretnutia s prostitútkami. Berlusconiho, ktorému ústavný súd minulý týždeň obmedzil imunitu, začali vyšetrovať za vzťah s neplnoletou prostitútkou. Podľa prokuratúry sa šéf talianskej vlády za peniaze stýkal s viacerými mladými ženami.

Taliansky ústavný súd minulý týždeň označil za protiústavnú časť zákona, ktorá doteraz Berlusconimu zaručovala imunitu pred trestným stíhaním. V prípade, že ho usvedčia vinným zo sexu s mladistvou osobou, hrozí mu až 12 rokov väzenia. Premiér obvinenia odmietol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu