Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

LIPA spieva LASICU

CD autorskej dvojice Lasica, Lipa vyjde už 21.10. 2005.
CD autorskej dvojice Lasica, Lipa vyjde už 21.10. 2005.

Vydavateľstvo EWP prináša 21.10.2005 na trh nové CD autorskej dvojice Milan Lasica - Peter Lipa pod názvom „LIPA spieva LASICU“.

Milan Lasica napriek tomu, že je všeobecne známy najmä ako predstaviteľ autorského divadla sa nikdy netajil svojou láskou k hudbe. Množina textov ktoré napísal je až zarážajúco veľká a poznajú ju len skutoční znalci Lasicových prác. Najviac sa ako textár realizoval v spolupráci s Jarom Filipom. Tak vznikli pesničky, ktoré boli súčasťou prezentácie dvojice L+S.

V posledných dvoch rokoch napísal 15 nových piesňových textov, ktoré už pri zbežnom čítaní poskytujú ukážku typicky lasicovského pohľadu na veci medzi nebom a zemou s nemalou dávkou sebaironizujúceho humoru. Niekoľko názvov na ukážku:

Raňajky s blízkou osobou
Prečo sa stále systematicky ničím
Slzy sú len slaná voda
Neopúšťaj mesto
Mám čas
Mám túžbu
Chcem odísť
Dvadsať rokov som ťa miloval
Včera som bol u doktora
Music USA

Po dlhoročnej viac-menej príležitostnej autorsko - interpretačnej spolupráci poskytol Milan Lasica tieto texty na zhudobnenie a realizáciu spevákovi a autorovi, s ktorým má okrem generačnej príbuznosti aj spoločné hudobné korene. Peter Lipa sa u nás stal známy najmä vďaka vynikajúcim textom Milana Lasicu. Spomeňme piesne Podobnosť čisto náhodná, Prosperita alebo Balada o štyroch koňoch.

Veríme, že toto nové CD, na ktorého realizácii sa stretli skúsení autori a interpreti (M.Lasica je v podslednom čase aktívny aj ako spevák) s vynikajúcimi mladými slovenskými inštrumentalistami (Tatár, Buntaj, Gašpar) poteší priaznivcov slovenskej populárnej hudby.

CD nahrali hudobníci ktorý spolupracujú s P.Lipom už 10 rokov /Juraj Tatár, Marcel Buntaj, Martin Gašpar, Michal Žáček/. Hudobne je CD mimoriadne rôznorodé. Na svoje si prídu aj milovníci elektroniky aj fanúšikovia akustickej hudby. Ako vokalisti sa predstavia Rado“Vrabec“Orth a Jana Kirschner.

Spoluautormi a producentmi jednotlivých pesničiek sú basista Martin Gašpar, klavirista Juraj Tatár a Peter Lipa ml. Na platni je aj skladba „U Doktora“, ktorú Peter Lipa nahral so skupinou Mango Molas. Popredný slovenský inštrumentalista Juraj Bartoš hosťuje na platni ako trubkár a zároveň sa zhostil úlohy aranžéra dvoch pesničiek. Pieseň „Music USA“ je spomienkou na staré časy strávené počúvaním vtedy zakázaneho rozhlasoveho programu. Na CD sa nachádza aj historický prvý duet Petra Lipu a Milana Lasicu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu