Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Prezidentka reaguje na prepustenie Trnku: Predvolá si Čižnára aj Lučanského

Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (2)
Zuzana Čaputová (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová si pre prepustenie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku predvolá policajného prezidenta Milana Lučanského aj generálneho prokurátora Jaroslava Čižnára. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti.

"Všetci sme počuli nahrávky rozhovorov medzi Marianom K., Dobroslavom Trnkom a Jánom Počiatkom a to, čoho sme boli svedkami, je v ostrom kontraste s výsledkom postupu orgánov činných v trestnom konaní," uviedla s dôvetkom, že v takomto spoločensky vážnom prípade aj s ohľadom na to, že ide o bývalého generálneho prokurátora, takéto rozdielne názory v jednej veci zo strany orgánov činných v trestnom konaní oslabujú dôveru v spravodlivosť.

Trnku, ktorého zadržala vo štvrtok (16. 1.) Národná kriminálna agentúra (NAKA), prepustili z policajného zadržania v piatok. Urobili tak príkazom prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Trnka bol zadržaný v súvislosti s trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa, vyšetrovateľ mu navrhoval väzbu.

Bývalý generálny prokurátor Dobroslav
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

Trnka mal byť obvinený za jeho rozhovor s exministrom financií Jánom Počiatkom okolo kauzy Lemikon. Rozhovor zachytila kamera, ktorú mal Trnka nainštalovanú v kancelárii. Bývalý generálny prokurátor už čelí obvineniu zo zneužívania právomocí verejného činiteľa. Bolo voči nemu vznesené v decembri minulého roka preto, lebo neodovzdal orgánom činným v trestnom konaní nahrávku z kauzy Gorila.

Viac o téme: PrepustenieDobroslav TrnkaZuzana ČaputováJaroslav ČižnárMilan Lučanský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu