Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Danko: Slovensko je závislé na spolupráci s Ruskou federáciou

Rustam Minnichanov a Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Rustam Minnichanov a Andrej Danko (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Slovensko je závislé na spolupráci s Ruskou federáciou. Vyhlásil to predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) po stredajšom rokovaní s prezidentom Tatárskej republiky Rustamom Minnichanovom. Obaja sa zhodli, že je potrebné rozvíjať vzájomné vzťahy krajín vo viacerých oblastiach.

"Nie je čas, aby sme si umelo vytvárali problémy tam, kde nie sú. Slovensko je závislé na spolupráci s Ruskou federáciou," povedal Danko po rokovaní s tatárskym prezidentom. Vyzdvihol súčasné dobré vzťahy s Ruskom na viacerých úrovniach. Podľa vlastných slov ho však mrzí, že tento vzťah nie je dobrý na úrovni prezidenta.

Danko a Minnichanov vidia priestor na zlepšenie spolupráce krajín a ich rozšírenie vo viacerých oblastiach. Obaja zdôraznili význam podpísania zmluvy o spolupráci medzi petrochemickými spoločnosťami Slovnaft a Tatnefť. Danko zopakoval, že by chcel slovenský konzulát v Tatársku.

Rustam Minnichanov, Andrej Danko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Ďalší priestor na rozšírenie spolupráce vidí tatársky prezident napríklad v oblasti školstva. Myslí si, že príležitosťou na upevnenie vzťahov môžu byť aj výmenné pobyty študentov. Danko sa prezidentovi po stretnutí na Bratislavskom hrade poďakoval za motiváciu a inšpiráciu.

Tatársku republiku považuje Danko za príklad toho, že ministerstvo cestovného ruchu bol dobrý nápad. Spolu s Minnichanovom tvrdia, že odkedy podobný inštitút zriadili u nich, podiel cestovného ruchu výrazne narástol. Danko si myslí, že by to tak bolo aj na Slovensku.

Viac o téme: SpoluprácaRuskoAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu