Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Danko: Sľúbil som pánovi ministrovi Lavrovovi, že zastavíme fašizmus

Andrej Danko a Sergej Lavrov Zobraziť galériu (4)
Andrej Danko a Sergej Lavrov (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Šéf parlamentu Andrej Danko sa stretol so šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom, s ktorým rozoberali spoluprácu v rámci parlamentnej dimenzie. Zároveň sa však dotkli aj otázky historickej pamäte. V kontexte nedávnych medializovaných informácií, odsúdili správanie účastníkov pochodov, ktorí propagujú nacizmus a na svojom oblečení nosia fašistické symboly.

„Nedovolím, aby na Slovensku vládli fašistické strany. S pánom Lavrovom často diskutujeme o tom, ako pristupovať k ľuďom, ktorí si nectia dejiny. Slovenská republika robí všetko preto, aby sme si pripomínali obeť vojakov, ktorí bojovali v druhej svetovej vojne. Boj s fašizmom a s ľuďmi ako je Kotleba, je pre mňa osobne prioritou,“ vysvetlil predseda Národnej rady SR Andrej Danko.

Andrej Danko, Sergej Lavrov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Zároveň ruskému ministrovi zahraničných vecí Sergejovi Lavrovi poďakoval za jeho prácu na diplomatickom poli. „Je to pre mňa veľká česť, klaniam sa všetkému, čo pán Lavrov na medzinárodnom poli robí a považujem ho za jedného z najvýznamnejších politikov dnešných čias,“ doplnil Andrej Danko.

Andrej Danko, Sergej Lavrov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Šéf diplomacie Ruskej federácie zdôraznil, že vzťahy medzi Slovenskom a Ruskom sú na vysokej úrovni a rovnako tak aj vzťahy na úrovni oboch parlamentov. Rovnako pripomenul nedávnu návštevu predsedu Národnej rady SR Andreja Danka, počas ktorej si prevzal čestný titul z prestížnej univerzity MGIMO, ktorá je zároveň Lavrovovou alma mater.

Andrej Danko, Sergej Lavrov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

„Taktiež by som chcel ešte pripomenúť, že počas tohto roka a v priebehu roka 2020 si niekoľkými podujatiami uctíme úspech vojakov, ktorí zohrali významnú úlohu pri porážke fašizmu. Pán predseda bude na nich srdeční vítaný. Som rád, že sme sa obaja zhodli, že mládeži musíme neustále pripomínať udalosti druhej svetovej vojny. Je nevyhnutné a potrebné, ab y sme bojovali proti nenávisti,“ uzavrel šéf ruskej diplomacie.

Viac o téme: FašizmusAndrej DankoSergej Lavrov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu