Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

AKTUÁLNE Potvrdené! Generálneho prokurátora Čižnára lustrovali takmer 200-krát

Jaromír Čižnár
Jaromír Čižnár (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára počas jeho funkčného obdobia lustrovali v policajných databázach takmer 200-krát. Informoval o tom portál televízie Joj noviny.sk s tým, že informáciu televízii potvrdila hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

„Dnes 29. októbra bolo generálnemu prokurátorovi SR Jaromírovi Čižnárovi potvrdené, že počas jeho funkčného obdobia v pozícii generálneho prokurátora bol lustrovaný v policajných databázach takmer 200-krát, o čom má generálny prokurátor dôkazy a bude dôrazne požadovať informácie od vedenia Policajného zboru SR o dôvodoch týchto lustrácií. Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár to považuje za niečo absurdné, čo sa nemôže v právnom štáte stať. Otázkou len zostáva, že komu bol nepohodlný, keď neváhal zneužiť svoje postavenie takýmto spôsobom,“ uviedla Predajňová pre televíziu Joj. 

Televízia Joj minulý týždeň s odvolaním sa na svoje zdroje informovala, že Čižnára lustrovali minimálne 30-krát. „Dnes už je jasné, že to bolo omnoho viac. Okrem toho mali Čižnára aj istý čas na prelome rokov 2017 a 2018 sledovať,“ uvádza portál noviny.sk a dodáva, že vo veci koná Krajská prokuratúra v Bratislave.

„Vo vzťahu k neoprávneným lustráciám Jaromíra Čižnára bolo predmetné podozrenie doručené z Generálnej prokuratúry SR na tunajšiu prokuratúru 18. októbra 2019. V súčasnosti je vec v štádiu pred začatím trestného stíhania a bude postúpená Úradu inšpekčnej služby na ďalšie konanie,“ dodal pre noviny.sk hovorca krajskej prokuratúry Matej Izakovič.

Viac o téme: Jaromír ČižnárLustráciaGenerálneho prokurátora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu