Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zemanová: Konať musíme už dnes, podporujeme klimatický štrajk

Anna Zemanová
Anna Zemanová (Zdroj: TASR – Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) podporuje klimatický štrajk, ktorý dnes organizujú študenti v štyroch slovenských krajských mestách, vrátane Bratislavy. SaS zároveň upozorňuje, že debata o klimatických zmenách by mala smerovať najmä k ich riešeniam.

"Iniciatívu študentov vítame. Je dobré, že mladí ľudia upriamujú pozornosť verejnosti na tak vážnu tému, akou je zmena klímy a s ňou spojené riziká," uviedla poslankyňa NR SR za SaS a tímlíderka strany pre životné prostredie Anna Zemanová. Taktiež zdôrazňujú nevyhnutnosť ďalších krokov v boji za klímu.

"Musíme sa baviť aj o riešeniach, nielen šíriť paniku. V SaS sme za zdravý rozum. Ochrana životného prostredia je pre nás dôležitá a opatrenia, skrze ktoré chceme Slovensko pripraviť na zmenu klímy, máme v programe strany dlhodobo," povedala Anna Zemanová.

Strana SaS v prvom rade považuje za kľúčovú záchranu slovenských lesov, ktoré zachytávajú uhlík, ale aj vodu v prípade prívalových dažďov. Aj na tejto parlamentnej schôdzi preto poslanci SaS predkladajú zákon, ktorým chcú presunúť agendu lesov pod ministerstvo životného prostredia.

Viac o téme: ŠtudentiSaSAnna ZemanováKlimatický štrajk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu