Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pellegrini víta skutočnosť, že odsúdený extrémista nebude sedieť v Národnej rade SR

(Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA – Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) víta skutočnosť, že odsúdený extrémista už nebude sedieť v Národnej rade SR. Uviedol to na margo odsúdenia exposlanca Milana Mazureka (ĽSNS) za hanobenie národa, rasy a presvedčenia. Informoval o tom tlačový odbor Úradu vlády SR.

Rozhodnutie Najvyššieho súdu SR, ktorý Mazureka v utorok (3. 9.) odsúdil, berie Pellegrini „ako vážne varovanie, že nemožno verbálne šíriť nenávisť“. Premiér taktiež uviedol, že je a vždy bol presvedčený, že fašizmus a extrémizmus nemajú miesto v slušnej spoločnosti. „Ako Banskobystričan má obzvlášť úprimný vzťah k hodnotám SNP a dodržiavanie týchto hodnôt vníma ako napĺňanie odkazu tých, ktorí položili životy za našu slobodu,“ uvádza sa v tlačovej správe.

Podľa predsedu koaličného Smeru-SD Roberta Fica povedal odsúdený  Mazurek to „čo si myslí takmer celý národ“. Fico tvrdí, že orgány činné v trestnom konaní a súdy často rozhodujú pod tlakom médií a nie na základe skutočných dôkazov.

Milan Mazurek čelil obžalobe pre jeho hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, ktoré majú rasistický charakter, odvysielané v októbri 2016 v Rádiu Frontinus. Na základe právoplatného rozsudku NS SR prišiel o poslanecký mandát.

Viac o téme: ExtrémistaRasaPeter PellegriniNárodná rada Slovenskej republikyMilan Mazurek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu