Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SaS schválila žiadosť Nicholsonovej o pozastavenie členstva: Odchádza do konca roka

Lucia Ďuriš Nicholsonová
Lucia Ďuriš Nicholsonová (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

BRATISLAVA - Republiková rada strany Sloboda a Solidarita schválila žiadosť Lucie Ďuriš Nicholsonovej o pozastavenie členstva v strane. Informáciu potvrdil hovorca SaS Róbert Buček. Ako ďalej dodal, Ďuriš Nicholsonová má členstvo prerušené do konca roka. Predseda strany Richard Sulík situáciu komentovať nechcel, ide podľa neho o internú záležitosť strany.

Novozvolená europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová podala žiadosť o pozastavenie členstva v SaS koncom júna. "Neodchádzam zo SaS. Dala som žiadosť o pozastavenie členstva, ktorú zatiaľ republiková rada neschválila. Považujem to za interný problém, ktorý nechcem rozmazávať," reagovala vtedy europoslankyňa.

V júni sa konal výročný kongres strany SaS, na ktorom delegáti volili trojicu členov Republikovej rady SaS, keďže pôvodnej trojici sa končilo funkčné obdobie. Novozvolená europoslankyňa a členka strany Sloboda a Solidarita (SaS) Lucia Ďuriš Nicholsonová a člen SaS Michal Bróska od kongresu nie sú členmi Republikovej rady SaS. Delegáti zvolili nových členov. Sú nimi generálny manažér SaS Roman Foltin a poslanec NR SR za SaS Branislav Gröhling. Poslanec NR SR za SaS Radoslav Pavelka je staronovým členom Republikovej rady. Republiková rada je najvyšší orgán strany medzi kongresmi. Členovia sú zvolení na štyri roky.

Viac o téme: EuroposlankyňaSaSLucia Ďuriš Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu