Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SaS prezentuje podľa politologičky svoj program ako najlepší. Otázne je, ako obstojí

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) prezentuje svoj program dlhodobo ako najlepší spomedzi všetkých politických strán na Slovensku. Otázne je, ako obstojí v programovej konfrontácii s inými stranami. Uviedla to Marcela Gbúrová z Katedry politológie Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

„SaS informáciu o tom, že má najlepší program spomedzi všetkých politických strán na Slovensku, prezentuje pred verejnosťou dlhodobo, pričom sa dá očakávať, že ju marketingovo využije aj v čase blížiacich sa volieb. Otázne však je, ako obstojí v programovej konfrontácii najmä s terajšími opozičnými liberálne orientovanými politickými stranami, ktoré už teraz vysielajú signály o svojich progresívnych programových prioritách," uviedla Gbúrová. Podľa nej netreba zabúdať ani na to, že predpokladaná koaličná vláda si po voľbách vytvorí svoj vlastný koaličný vládny program, "ktorý nemusí byť ten najlepší“.

Politologička tým reagovala na vyhlásenia lídra SaS Richarda Sulíka o tom, že SaS má najlepší program, čo chcú jej členovia prezentovať voličom aj počas predvolebnej kampane. Podľa neho tvrdenie, že SaS má najlepší program, nevzniklo len tak.

"Máme osem reformných diel k našim prioritám, ktoré sme si stanovili ako dôležité," priblížil s tým, že medzi prioritami je kvalitné školstvo, zdravotníctvo, bezpečnosť i štíhly štát. "Možno program voliči nečítajú, ale komentátori a odborná verejnosť áno, vyjadrujú sa k nim a povesť, že máme dlhodobo najlepší program, nespadol z neba, a toto by malo byť centrom volebnej kampane," uzavrel s tým, že do volieb bude strana predstavovať svoj program čo najviac ľuďom po celom Slovensku.

Viac o téme: Sloboda a SolidaritaPolitologičkaNajlepší program
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu