Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovensko plánuje širšiu obchodnú spoluprácu s Čínou: Vyvážať chce potraviny

SR chce väčšiu obchodnú spoluprácu s Čínou, vyvážať chce potraviny
SR chce väčšiu obchodnú spoluprácu s Čínou, vyvážať chce potraviny (Zdroj: FOTO TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Slovensko má podľa ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka (nominant Smeru-SD) záujem posilniť obchodno-ekonomickú spoluprácu s Čínou a zvýšiť slovenský export do tejto krajiny. Uviedol to na rokovaní s čínskym ministrom zahraničných vecí Wang Im, ktorý je na pracovnej návšteve Slovenska. Informoval o tom tlačový odbor rezortu diplomacie.

Lajčák v tejto súvislosti vyzdvihol nedávne podpísanie protokolu o vývoze slovenského mlieka a mliečnych výrobkov do Číny. Dodal, že Slovensko má záujem rokovať aj o vývoze ďalších potravinárskych výrobkov.

Partneri tiež potvrdili záujem o posilňovanie vzťahov v oblasti školstva a kultúry. "Verím, že v blízkej budúcnosti podpíšeme medzivládnu dohodu o vzájomnom uznávaní vysokoškolských diplomov, vysvedčení a akademických titulov, ako aj nový program kultúrnej spolupráce na roky 2020 - 2024," vyhlásil Lajčák.

Slovenský minister s čínskym kolegom hovoril aj o výzvach slovenského predsedníctva v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a ďalších globálnych otázkach. Diskutovali tiež o možnostiach vzájomnej podpory kandidatúr do medzinárodných organizácií.

Viac o téme: OBSEMiroslav Lajčák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu