Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lajčák prijal predsedu Vojenského výboru NATO: Diskutovali o aktuálnej bezpečnostnej situácii

Miroslav Lajčák
Miroslav Lajčák (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslav Lajčák dnes (2. júla 2019) prijal predsedu Vojenského výboru NATO, hlavného maršala letectva Sira Stuarta Peacha.

Partneri diskutovali o aktuálnej bezpečnostnej situácii v Európe, ako aj o plánoch NATO na posilnenie svojej pripravenosti čeliť aktuálnym kybernetickým a hybridným hrozbám. Predseda Vojenského výboru ocenil úsilie SR zvyšovať svoje obranné výdavky a prebiehajúcu modernizáciu OS SR. Rovnako vyzdvihol dôležitosť spojeneckej jednoty a schopnosť hovoriť jedným jazykom.

"Oceňujem, že NATO má jasne stanovené ciele a systematicky ich napĺňa. Popritom sa aj adaptuje na nové výzvy, čo z nej robí úspešný príbeh," uviedol M. Lajčák. Obaja predstavitelia zhodnotili situáciu na Ukrajine, v Afganistane, na západnom Balkáne. Pozornosť venovali aj slovenskému predsedníctvu v OBSE. Predseda Vojenského výboru NATO sa na pozvanie náčelníka Generálneho štábu SR zúčastňuje na Konferencii "Slovak Armed Force's Military Leaders Conference", ktorú organizuje Generálny štáb OS SR.
 

Viac o téme: LetectvoNATOMiroslav LajčákStuart Peach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu