Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Danko to v diskusii povedal narovinu: Ak prejde novela zákona o štánom jazyku, SNS odíde z koalície

Andrej Danko Zobraziť galériu (2)
Andrej Danko (Zdroj: SITA/Peter Rusko)

BRATISLAVA - Predseda parlamentu trvá na tom, že ak opozičná novela zákona o štátnom jazyku prejde tretím čítaním, SNS odíde z koalície. Bude však apelovať na koaličných partnerov, aby spoločne dovládli so cťou.

Andrej Danko hovoril o možnosti predčasných volieb v relácii na TA3. "Snáď si nemyslíte, že ako predseda SNS dovolím ponížiť slovenský jazyk zákonom, ktorý navrhne opozičný poslanec Dostál. A potom sa budem pozerať ako ho podporí koaličný partner. Ak by táto novela zákona prešla tretím čítanim, tak neexistuje ďalej zotrvať v tejto vláde," povedal Danko v relácii.

Premiér ukázal FOTO s kráskou po svojom boku: Pellegrini pred Bruselom stihol aj svadbu!

Zároveň dodal aj to, že sa nevyhráža predčasnými voľbami a bude trvať na tom, aby táto vláda dovládla. Napriek tomu má, podľa neho, vždy zmysel hovoriť o predčasných voľbách. "Pre mňa nie je dôležité vládnnuť, ale presadiť veci pre ľudí," vyjadril sa predseda. "My máme slúžiť ľuďom, sme tu pre nich," dodal Danko s tým, že ho už unavuje hádať sa o tom, či koalícia bude alebo nebude. 

Vyjadril sa aj k voľbe sudcov

V súvislosti s voľbou kandidátov na ústavných sudcov Danko povedal, že SNS vždy volila a vždy voliť bude. Trvá preto na tom, aby septembrová voľba bola verejná.

"Nech si občania hodnotia, kto čo porušil, ja mám čisté svedomie," vyhlásil. Na prezidentkinom mieste by zvážil vymenovanie sudcov po skupinách.

Viac o téme: VládaAndrej DankoNovela zákona o štátnom jazyku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu