Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Odporcov extrémizmu pred budovou NS SR prišiel podporiť aj minister Gál

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Pred budovou Ministerstva spravodlivosti SR, kde sídli aj Najvyšší súd SR, sa krátko po 10.00 h skončil protest pod názvom Stop fašizmu, ktorý zorganizovala občianska iniciatíva Zabudnuté Slovensko.

Organizátorov protestu prišiel krátko podporiť pred budovu aj minister spravodlivosti Gábor Gál  Okrem iného uviedol, že prišiel vyjadriť svoj občiansky názor, pričom si myslel, že po roku 1945 sa spoločnosť poučila z minulosti.

Päťčlenný senát správneho kolégia NS SR začal v pondelok krátko po 10.00 h opätovne na svojom verejnom pojednávaní rozhodovať vo veci prípadného rozpustenia parlamentnej ĽSNS. Do procesu pojednávania šéf rezortu spravodlivosti zasahovať, ako sám zdôraznil, nemôže, ale nevylúčil, že vyjadrí svoj názor po vynesení rozsudku. Fašizmus podľa neho nepatrí do slovenskej spoločnosti.

Odporcov extrémizmu pred budovou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Do spomínaného protestu iniciatívy sa zapojilo 11 osobností verejného života – medzi nimi Eva Mosnáková, slovenský neurológ Pavel Traubner, herečka Zuzana Kronerová, občiansky aktivista Ján Benčík, hudobník a organizátor festivalu Pohoda Michal Kaščák, publicisti a novinári Martin M. Šimečka, Marián Leško, politológ Grigorij Mesežnikov a ďalší, ktorí držali transparenty s 11 písmenami, ktoré tvoria dve slová názvu protestu.

Viac o téme: Gábor GálĽSNSMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu