Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Súčasný primátor Košíc kritizoval bývalé vedenie pre financie: Raši sa bráni a vracia úder

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

KOŠICE - Bývalý primátor Košic a súčasný podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši sa ohradil voči tvrdeniam súčasného primátora Jaroslava Polačka. Ten v utorok na brífingu uviedol, že pre katastrofálnu finančnú situácii v Dopravnom podniku mesta Košice (DPMK) bude musieť mesto poskytnúť DPMK dotáciu 1,5 mil. eur.

Raši v tlačovej správe reagoval, že mesto Košice uhrádza dopravnému podniku stratu za službu vo verejnom záujme každý rok posledné desaťročie. Je to zákonná povinnosť a mesto ju každý rok plní.„V roku 2015, keď nastúpil manažment Richarda Majzu, bol DPMK v strate 2,4 mil. eur. Stratu každý rok znižovali a za rok 2018 už DPMK hospodáril s takmer vyrovnaným rozpočtom, strata dosiahla už len 140-tisíc eur a bola takmer 20-krát nižšia ako pred štyrmi rokmi,“ uviedol v tlačovej správe Raši.

Podľa Rašiho nebola nikdy v histórii mesta Košice bežná strata DPMK za službu vo verejnom záujme uhrádzaná z rezervného fondu, lebo ide o bežný náklad mesta na mestskú hromadnú dopravu. Tento postup primátora je pravdepodobne v rozpore so zákonom. Ako ďalej Raši uviedol, rezervný fond vo výške 17 miliónov eur budoval spolu s námestníkom Martinom Petruškom osem rokov a Poláček z neho minul za prvých 100 dní svojho mandátu už polovicu.

Viac o téme: FinancieRichard RašiKošiceJaroslav PolačekDopravný podnik mesta Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu