Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dôvod na predčasné voľby? Erik Tomáš ho nevidí, koalícia podľa neho funguje

Poslanec Erik Tomáš. Zobraziť galériu (2)
Poslanec Erik Tomáš. (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Poslanec vládnej strany Smer-SD Erik Tomáš nevidí dôvod na predčasné voľby. Reagoval tak v dnešnej relácii Na telo s Michalom Kovačičom na otázku, či pre spor o zmluve o obrannej spolupráci s USA hrozia voľby skôr ako o rok v marci.

Predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová povedala, že OĽaNO je pripravené ísť do volieb kedykoľvek, ale nebudú súhlasiť s letným termínom. Myslí si, že predčasné voľby sú lepšia možnosť ako nefunkčná koalícia. To, že koalícia nefunguje, je podľa nej faktom. Tomáš argumentoval, že funguje.

Veronika Remišová.
Zobraziť galériu (2)
Veronika Remišová.  (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Vláda aj NR SR bez problémov zasadá a Slovensku sa podľa neho darí. Preto v momentálne situácii nevidí dôvod na predčasné voľby, ale priznal, že nevie, ako sa situácia môže vyvinúť. Tomáš zároveň informoval, že sa uplynulý týždeň stretli predstavitelia koalície a dohodli sa, že všetky návrhy zákonov, ktoré majú dopad na rozpočet, presunú na aprílovú schôdzu. Dovtedy by malo byť známe už meno nástupcu ministra financií Petra Kažimíra, ktorý odchádza do Národnej banky Slovenska.

Tvrdé slová SNS na adresu Pellegriniho: Premiérom je náhodou, dôležitejší je názor Fica

Či ním bude bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze, nepovedal. "Nemám mandát hovoriť o mene, nie som člen predsedníctva," povedal s tým, že Smer sa ešte stále v tejto otázke nerozhodol. Podľa Remišovej je Imrecze zlá voľba, ako riaditeľ Finančnej správy sa podľa nej zdiskreditoval.

Viac o téme: Erik TomášVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu