Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Číž odkúpil byt v centre Bratislavy za pár stoviek eur: Využíva pritom aj služobné bývanie

Miroslav Číž
Miroslav Číž (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Poslanec strany Smer-SD Miroslav Číž podľa aktuálnych informácií disponuje bytom v centre Bratislavy za nižšiu sumu, než by si ktokoľvek myslel. Byt muža, ktorý v parlamente pôsobí už pomerne dlhý čas sa pritom ani nenachádza tak ďaleko od Národnej rady. K dispozícii však má ale aj služobné bývanie.

S informáciou prišiel portál Plus 7 dní, ktorý uviedol, že poslanec si tento byt kúpil ešte v deväťdesiatych rokoch. Túto skutočnosť pre Topky potvrdil aj samotný Číž. "Vtedy sa odpredávali byty do osobného vlastníctva a ja som si ho kúpil v roku 1998," uviedol dlhoročný člen Smeru. Podľa portálu bol byt definovaný ako nehnuteľnosť v dome na Panenskej ulici. Tá je od politického krbu Slovenska vzdialená len o niekoľko metrov. "Byt som kúpil rovnako, ako tisícky ľudí podľa vtedy platného zákona," tvrdí Číž.

Cena nebola vysoká

Čižove slová potvrdil aj portál Plus 7 dní, ktorý hovorí, že Číž získal tento byt na základe nájomnej zmluvy z 30. augusta 1996 s tým, že mu ho pridelila práve bratislavská mestská časť Staré Mesto. Byt mal odkúpiť o dva roky neskôr, a teda podľa legislatívy platnej v roku 1998. Podľa výpisu katastrálneho portálu sa vlastníkom stal konkrétne 2. decembra 1998. Týmto spôsobom sa mohol vtedy aktívny politik dostať bytu s rozlohou 67,94 metrov štvorcových a v centre Bratislavy za výrazne nízku sumu 678,48 eur.

Tu však priestor pre bývanie poslanca nekončí. Miroslav Číž ešte v roku 2016 po voľbách zažiadal o služobné bývanie Kanceláriu NR SR aj keď je vlastníkom spomínaného bytu dodnes. Právo požiadať o takéto bývanie mu vyplývalo zo skutočnosti, že si aktuálny trvalý pobyt uvádza v obci Štiavnické Bane. Zákonodarný zbor tejto žiadosti vyhovel.

Viac o téme: BytBratislavaMiroslav ČížSlužobné bývanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu