Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tento rok bol skúškou dôvery v štátne inštitúcie, bilancuje Erik Tomáš

Erik Tomáš
Erik Tomáš (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Tento rok bol podľa poslanca Smeru-SD Erika Tomáša skúškou dôvery v štátne inštitúcie, ale aj fungovania demokracie. Ako povedal, naša krajina obstála.

„Zodpovedné orgány ukázali pevnú vôľu, ale aj profesionalitu pri objasňovaní tragédie (vražda novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky archeologičky Martiny Kušnírovej, pozn.), ktorá zasiahla celú spoločnosť. Zároveň zostali vo vláde tie politické sily, ktoré na to získali mandát v slobodných parlamentných voľbách,“ konštatoval.

Rok 2019 bude podľa Tomáša kľúčovým pre ďalší vývoj našej krajiny. „Uskutočnia sa v ňom dvoje volieb, ale najmä prinesie udalosti a témy, ktoré ovplyvnia tie najdôležitejšie, teda parlamentné voľby na začiatku roka 2020. Preto pevne verím, ze zodpovednosť za ich výsledok nezostane len na pleciach politikov, ale uvedomia si ju aj ďalšie dôležité piliere demokracie, najmä médiá,“ zdôraznil Tomáš, podľa ktorého médiá majú zostať kritické, ale zároveň vytvárať rovnaké podmienky pre štandardnú politickú súťaž bez uplatňovania dvojakého metra.

„Aby sa nestalo, ze sa ráno po voľbách zobudíme a politická mapa Slovenska bude premaľovaná nejasnými, alebo dokonca temnými extrémistickymi farbami,“ povedal. V čase keď sa ekonomike dari by to bol podľa Tomáša pre krajinu tvrdý úder s ďalekosiahlymi medzinárodnými dôsledkami.

Viac o téme: SlovenskoSmer-SDErik Tomáš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu