Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zmätky okolo Kaliňákovho odchodu: K Dankovi sa poponáhľal, svojho mandátu sa už vzdal

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Poslanec Robert Kaliňák vo štvrtok v exkluzívnom rozhovore pre Pravdu povedal, že sa vdzáva poslaneckého mandátu. Urobiť tak chcel ešte pred Silvestrom, čiže do dnešného dňa. Dnes sa však objavila informácia, že svoju abdikáciu doručí Andrejovi Dankovi až v pondelok. Všetko je však inak.

Ako dôvod svojho odchodu z parlamentu Robert Kaliňák uviedol, že chce splatiť dlh svojej rodine a stráviť s ňou viac času. 

"Zistil som, že dlh, ktorý voči rodine mám, je oveľa väčší, ako som si myslel, a mal by som ho splácať. Odchádzam z parlamentu, do konca roka chcem odovzdať list predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi (SNS) o tom, že sa vzdávam mandátu," avizoval. Podľa dnešných informácií mal však poslanec doručiť žiadosť Andrejovi Dankovi až v pondelok. Ako sme však zistili, Kaliňák sa držal pôvodného plánu a doručil ju dnes. 

Kaliňákov odchod z parlamentu sa posúva: Zmena plánu, v hre je ďalšie meno

"V rozhovore som povedal, že chcem skončiť do konca roka, tak som aj urobil. Žiadosť som doručil," povedal pre Topky Kaliňák. O jeho ďalších plánoch nechcel viac prezradiť. "Myslím, že všetko som už povedal. Stále to platí a uvidíme, čo bude ďalej," dodal. 

Podľa Kaliňáka je človek bez mandátu slobodnejší, môže oveľa viac hovoriť a viac sa brániť. "Chcem brániť dobré meno Smeru-SD aj jednotlivých predstaviteľov. Obnovím si aj advokátsku licenciu," povedal s tým, že v strane Smer-SD ako jej spoluzakladateľ ostáva, keďže kabáty nemení.

Či bude kandidovať vo voľbách v roku 2020, zatiaľ jasné nie je. "Ako konkrétnu rieku prejdem, poviem vtedy, keď pred ňou budem stáť. Pred touto riekou momentálne nestojíme, je to relatívne ďaleko a neviem sa k tomu ani v tejto chvíli vyjadriť," dodal Kaliňák.

Viac o téme: Robert KaliňákSmer-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu