Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Rektor, ktorý bol zapletený v kauze Dankovej rigorózky: Koniec v mestskom zastupiteľstve

Rektor Univerzity Mateja Bela Vladimír Hiadlovský.
Rektor Univerzity Mateja Bela Vladimír Hiadlovský. (Zdroj: TASR - Dušan Hein)

BANSKÁ BYSTRICA – Rektor Univerzity Mateja Bela (UMB) Vladimír Hiadlovský sa vzdal mandátu poslanca Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici. Potvrdila to hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová a aj sám Hiadlovský.

"Vzdal som sa mandátu poslanca, je to pravda. Bolo to moje osobné rozhodnutie, ktoré nebudem bližšie komentovať," reagoval pre TASR rektor UMB. Podľa Mojžišovej primátora Jána Noska o tom Hiadlovský informoval v utorok (27.11.).

Rektor UMB kandidoval v novembrových komunálnych voľbách ako nezávislý kandidát za volebný obvod č. 5 – sídlisko Fončorda. Aj napriek antikampani, ktorá sa voči nemu spustila najmä na sociálnej sieti v súvislosti s kauzou rigoróznej práce šéfa parlamentu Andreja Danka (SNS), získal v tomto volebnom obvode 1731 platných hlasov.

Ešte minulý štvrtok (22.11.) rektor UMB zložil na ustanovujúcom zasadnutí MsZ v Cikkerovej sieni historickej radnice zákonom predpísaný sľub poslanca. Následne na to prišlo jeho rozhodnutie o vzdaní sa mandátu. Náhradníkom na uvoľnený post poslanca v 31 člennom MsZ je za tento obvod riaditeľ folklórneho súboru Urpín Peter Pohančaník. Takisto kandidoval ako nezávislý a získal 1714 hlasov voličov z Fončordy.

Viac o téme: RektorVladimír HiadlovskýUMB
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu