Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prezident Kiska udelil milosť nevyliečiteľne chorému mužovi

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: Topky.sk / Martin Bublavý)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska udelil vo štvrtok individuálnu milosť 79-ročnému mužovi, ktorý trpí nevyliečiteľným onkologickým ochorením. Informoval o tom prezidentov poradca pre komunikáciu Roman Krpelan .

Prezident odpustil odsúdenému dva nepodmienečné tresty odňatia slobody v trvaní desať mesiacov a 16 mesiacov, ktoré mu boli právoplatne uložené súdom za opakované spáchanie prečinu krádeže – neoprávnené odbery elektrickej energie.

"Podľa správy o zdravotnom stave odsúdeného je jeho život v bezprostrednom ohrození a nie je predpoklad na zlepšenie onkologického ochorenia ani na dlhodobé udržanie ochorenia v súčasnom štádiu a rozsahu," uviedol Krpelan. Výkon trestov odňatia slobody by bol vzhľadom na vážny zdravotný stav a vysoký vek odsúdeného značne komplikovaný.

Kiska pri posudzovaní žiadosti o milosť prihliadol tiež na skutočnosť, že odsúdený muž pred spáchaním uvedených skutkov viedol takmer 30 rokov bezúhonný život, v súčasnosti proti nemu nie je vedené žiadne trestné stíhanie a ani priestupkové konanie.

Viac o téme: MilosťAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu