Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ministerka vnútra Saková: Ladislava Bašternáka vyšetrujú v ďalších troch veciach

Ministerka vnútra Denisa Saková.
Ministerka vnútra Denisa Saková. (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - V súvislosti s menom Ladislava Bašternáka je začaté trestné stíhanie v ďalších troch veciach. Potvrdila to ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) pre denník Pravda.

"Prebieha riadne vyšetrovanie, a to na základe skutkov, ktoré sme jednak odhalili operatívnou činnosťou finančnej polície, jednak na základe výsledkov, ktoré nám poskytla finančná správa a aj na základe medializovaných informácií niektorých poslancov," uviedla Saková.

Nepovedala, či by sa mal expremiér a predseda Smeru-SD Robert Fico odsťahovať z bytu, ktorý si od Ladislava Bašternáka prenajíma v komplexe Bonaparte. Je to podľa Sakovej o Ficovom osobnom rozhodnutí. Potvrdila, že v kauze podozrivých prevodov v komplexe je začaté trestné stíhanie vo veci.

"Čakáme na jeden znalecký posudok, aby sme v tej veci vedeli pokračovať," povedala pre Pravdu Saková. V súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej zopakovala, že je záujem dozvedieť sa meno skutočného objednávateľa. Neuviedla, či vyšetrovanie smeruje k podnikateľovi Marianovi Kočnerovi.

Viac o téme: Ladislav BašternákDenisa SakováVyšetrovanie. trestné stíhanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu