Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tajomstvo podvodníka Ladislava Bašternáka: Neuveríte, prečo ho vyhodili z prvého zamestnania

Ladislav Bašternák na súde Zobraziť galériu (2)
Ladislav Bašternák na súde (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Ladislav Bašternák je neslávne známy slovenský podnikateľ a v súčasnosti je odsúdený za podvody. Svoju bohatú podnikateľskú kariéru začínal ako predavač oblečenia.

Ladislav Bašternák je známy kontroverzný podnikateľ, developer a milionár. V novembri tohto roka bol odsúdený na 5 rokov väzenia za ekonomickú trestnú činnosť. Postavil aj luxusnú bytovku Bonaparte, kde stále býva poslanec Robert Fico. Ďalším obyvateľom Bonaparte bol aj Marián Kočner, ďalší podnikateľ obvinený a uväznený za podvody.

Známe sú aj fotografie Bašternákovho luxusného auta Bugatti Veyron, ktoré je zaparkované na miestach pre invalidoch. Do povedomia verejnosti sa dostal aférou, keď odmietol zaplatiť policajtom pokutu pri dopravnej kontrole a namiesto toho policajtom promptne cez telefón dohovoril ich nadriadený, aby Bašternáka ako „nášho človeka“ nechali ísť.

Tajomstvo podvodníka Ladislava Bašternáka:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: RTVS/archív)

Bašternákove obchodné skúsenosti začali hneď, ako skončil školu. Začal predávať oblečenie v butiku. Jeho kariéra, zdá sa, netrvala dlho. Televízii RTVS odhalila podnikateľove začiatky majiteľka butiku, kde pán Bašternák začal pracovať. „Mňa by len zaujímalo, kde tento človek zbohatol, pretože začínal u mňa po škole ako predavač v butiku. Predával podprsenky, predával oblečenie. A teda veľmi ďaleko to dotiahol.“ Po otázke, ako dlho vydržal, nasledovala prekvapivá odpoveď majiteľky. „Otázka znie, koľko som s ním vydržala ja. Pretože kradol. Bohapusto kradol.“ Potom údajne pracoval v inom butiku, kde sa mali so zamestnávateľom rozísť z rovnakého dôvodu.

Viac o téme: KrádežeZačiatkyBašternákPrvé zamestnanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu