Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kažimír je opäť ministrom roka: Komisia ocenila predovšetkým úspechy slovenskej ekonomiky

Peter Kažimír Zobraziť galériu (2)
Peter Kažimír (Zdroj: MF SR)

BRATISLAVA - Slovenský minister financií Peter Kažimír sa stal druhýkrát za posledných 10 mesiacov ministrom roka 2018, tentokrát pre strednú a východnú Európu (SVE). Ocenenie mu po časopise Banker, patriaceho do skupiny Financial Times, udelil časopis GlobalMarkets.

Ako ďalej informovalo ministerstvo financií, komisia ocenila predovšetkým úspechy, ktoré slovenská ekonomika za posledné roky dosiahla, s dôrazom na pokrok pri konsolidácii verejných financií. "Odkedy sa v roku 2012 stal Peter Kažimír ministrom financií, stabilizoval ekonomiku Slovenska, ktorá sa stala jednou z najlepších v regióne. Slovenské hospodárstvo má jeden z najnižších deficitov v krajinách strednej a východnej Európy a Medzinárodný menový fond predpovedá slovenskej ekonomike 4 % rast v tomto a 4,2 % rast v budúcom roku," zhodnotil GlobalMarkets. 

Peter Kažimír si prevzal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MF SR)

Ocenenie si Kažimír prevzal počas aktuálneho výročného zasadnutia Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky v indonézskom Nusa Dua. "Som veľmi rád a teším sa za celý tím. Ozdravovanie verejných financií a ich udržateľnosť je pre nás prioritou a úprimne ma teší, že si výsledky všímajú aj v zahraničí. Moje poďakovanie patrí preto všetkým tým, ktorí sa ako v minulosti, tak aj teraz pričinili k tomuto výsledku," uviedol pri preberaní ceny Kažimír.

Pripomenul, že len pred niekoľkými dňami slovenská vláda schválila rozpočet verejnej správy na najbližšie tri roky s plánom vyrovnaného hospodárenia v roku 2020. Okrem Kažimíra získali ocenenie napríklad aj indonézska ministerka Sri Mulyani Indrawati, singapurský guvernér centrálnej banky Ravi Menon alebo jeho kolega z chorvátskej centrálnej banky Boris Vujčić.

Viac o téme: MinisterPeter KažimírFinancial Times
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu