Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dlhoočakávaný krok pravej ruky Fica: Erik Tomáš zvažuje vstup do Smeru

Erik Tomáš
Erik Tomáš (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Erik Tomáš, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidátke Smeru-SD, zvažuje vstup do tejto strany. Ako povedal v rozhovore, dlhodobo pôsobil v profesionálnych pozíciách v oblasti komunikácie a pri nich nevznikala potreba členstva v strane.

„Napriek tomu, že nie som členom strany, si verejnosť po tých rokoch moju tvár už automaticky spája so značkou Smer. Od roku 2016 som poslancom NR SR za Smer a samozrejme si uvedomujem, že moja pozícia sa zásadne zmenila. Viedol som už diskusie s vrcholnými predstaviteľmi strany a silno zvažujem, že do strany vstúpim. Do konca leta by som mal túto otázku uzavrieť,“ povedal.

Niektorí poslanci NR SR za Smer-SD prestávajú niekedy hlasovať spolu s väčšinou v klube. Marek Maďarič predložil návrh novely zákona s opozičným poslancom Martinom Poliačikom. „Marek Maďarič sa už dlhodobo stavia do pozície vnútorného kritika v strane, ale pri drvivej väčšine zákonov z dielne koalície hlasuje za a zatiaľ jeho pozíciu nemôžeme označiť za takú, že by nepodporoval súčasnú vládu. To je kľúčové. Kým to tak bude, nebudem špekulovať. Ale čo Marek Maďarič v budúcnosti urobí, bude jeho osobné rozhodnutie,“ povedal Tomáš.

Viac o téme: Robert FicoSmer-SDErik Tomáš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu