Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ficov mediálny poradca sa po dlhých rokoch odhodlal: Erik Tomáš vstúpil do Smeru

Erik Tomáš
Erik Tomáš (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR a mediálny poradca šéfa strany Smer-SD a expremiéra Roberta Fica Erik Tomáš vstúpil do Smeru-SD. Oznámil to na sociálnej sieti s tým, že jeho členstvo jednohlasne odobrila Okresná rada Smeru-SD Bratislava IV.

"Mnohých asi prekvapí, že sa tak udialo až po toľkých rokoch. Moje pôsobenie na profesionálnych pozíciách v oblasti komunikácie si stranícku príslušnosť nevyžadovalo. Od roku 2016 som však politik a poslanec za stranu Smer-SD, a preto považujem za správne, aby som bol aj jej členom," vysvetlil Tomáš.

Členstvo mu podľa jeho slov umožní legitímnejšie prezentovať politické názory i komentovať vnútrostranícke pomery. "Do strany vstupujem v čase, keď už nie je na takom výslní ako v minulosti, o to viac môže byť môj krok chápaný úprimnejšie. Stále v tomto subjekte vidím veľký potenciál ponúkať občanom stabilitu, silný sociálny program i strategické riešenia," deklaroval.

Tomáš chce pokračovať v činnosti v sociálnom výbore parlamentu, v ktorom presadil zvýšenie príplatkov za prácu v noci a počas sviatkov a víkendov pre štátnych a verejných zamestnancov či vyššie príspevky na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia. "Som spoluautorom návrhu novely ústavy o zastropovaní dôchodkového veku a v súčasnosti predkladám do parlamentu zákon, ktorý umožní 20-percentné zvýšenie platov v štátnom a verejnom sektore," dodal Erik Tomáš.

Viac o téme: Smer-SDErik Tomáš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu