Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nezaradený poslanec Marček plánuje založiť ďalšiu politickú stranu

Peter Marček
Peter Marček (Zdroj: TASR/Štefan Puškáš)

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Peter Marček plánuje založiť ďalšiu politickú stranu. O názve, programe ani spolupracovníkoch hovoriť ešte nechce, najskôr ale spomínal kolegov Martinu Šimkovičovú a Rastislava Holúbeka.

"Najvyšší čas, aby vznikla nová strana. Všetko už máme pripravené, ale čakáme na zákon o politických stranách," povedal Marček na stredajšej (25.7.) tlačovej konferencii v parlamente. Právna norma sa aktuálne nachádza v druhom čítaní. Plénum o nej má rozhodnúť v septembri.

O programe strany nehovoril. Povedal len toľko, že chce zabrániť tomu, aby sa do politiky vrátili ľudia ako expremiér Mikuláš Dzurinda či aby uspeli prezident SR Andrej Kiska a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár. Práve s Kollárom sa Marček do parlamentu dostal, jeho predchádzajúce strany vo voľbách neuspeli. Jednu z nich dal Kollárovi, ten ju premenoval na Sme rodina a v roku 2016 uspeli.

Hnutie vo voľbách získalo 6,62 percenta hlasov a v parlamente obsadilo 11 kresiel. Tento počet si však neudržalo dlho. Po pár mesiacoch došlo ku konfliktom, po ktorých Kollár vylúčil Martinu Šimkovičovú, Petra Marčeka a Rastislava Holúbeka. Trojica doteraz pôsobí ako nezaradená a klub Sme rodina má osem členov.

Viac o téme: Politická stranaMartina ŠimkovičováRastislav HolúbekPeter Marček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu