Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Moste-Híd zvažujú prezidentskú kandidatúru Bugára, dôvodom má byť mobilizácia voličov

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA – V strane Most-Híd zvažujú kandidatúru Bélu Bugára v budúcoročných prezidentských voľbách. Podľa informácií agentúry SITA dôvodom má byť mobilizácia voličov maďarskej národnosti pred eurovoľbami a parlamentnými voľbami, ktoré majú byť v roku 2020.

Ako uviedol zdroj z prostredia Most-Híd, ak by prezidentského kandidáta postavila len neparlamentná Strana maďarskej komunity (SMK) a nie aj Most-Híd, dokázala by SMK lepšie zmobilizovať voličov na juhu Slovenska. Efekt sa potom prejaví vo voľbách do NR SR. O kandidatúre Bugára rozhodnú na straníckom sneme v sobotu.

Analytik Ján Baránek nevie, ako je Bugár v prípade kandidatúry priechodný na celom Slovensku, keďže je maďarskej národnosti. „Neviem, či Slováci dozreli, aby volili takéhoto prezidenta. Je iné voliť stranu ako Most a iné je prezident, ktorý symbolizuje krajinu,“ povedal Baránek. Podľa neho ak by však kandidatúra Bugára mala byť len pre konkurenciu SMK, bol by to chabý dôvod. “Prezidentské voľby by nemali byť využívané na stranícke zápasy, lebo je to nadstranícky post,“ dodal.

Viac o téme: Béla BugárMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu