Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Odstúpenie Kaliňáka považuje SMK za chabý pokus o udržanie moci Roberta Fica

Nový predseda SMK József Menyhárt
Nový predseda SMK József Menyhárt (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana maďarskej komunity (SMK) považuje rezignáciu ministra vnútra Roberta Kaliňáka za chabý pokus o udržanie politickej moci Roberta Fica. Stanovisko strany poskytla tlačová tajomníčka SMK Helena Fialová.

Podľa SMK sa Robert Kaliňák odpísal z radu čestných ľudí už počas postupov v prípade Hegvigy Malinovej. V súvislosti s osobou ministra vnútra sa odvtedy vynorilo viac škandalóznych káuz či prípadov miliónových daňových podvodov. "Očividnou súvahou desaťročného pôsobenia Kaliňáka ako ministra vnútra je, že spomedzi európskych štátov panuje na Slovensku najväčšia nedôvera voči polícii," uvádza sa vo vyhlásení SMK.

Robert Kaliňák je dôležitým elementom korupčnej moci, dávajúcej priestor zločineckým organizáciám, proti ktorým vystupujú desaťtisíce demonštrujúcich, uvádza sa v stanovisku, ktoré podpísal predseda SMK József Menyhárt. Podľa SMK, ak namiesto Kaliňáka dosadí "táto moc iný element svojej stavebnice, to na podstate veci nič nezmení. Preto v uliciach žiadajú desaťtisíce občanov, po celom štáte milióny, a preto žiada aj SMK, nech Fico a jeho vláda odstúpi".

Viac o téme: Vládna krízaRobert KaliňákSlovenskoSmer-SDSMK
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu