Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poslanec SaS Galko prvýkrát prehovoril o ťažkej chorobe: Akú nádej mu dávajú lekári?

Ľubomír Galko dnes oslavoval 50 rokov
Ľubomír Galko dnes oslavoval 50 rokov (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Poslanec strany Sloboda a solidarita prežíva v posledných dňoch obrovský tlak. Ľubomír Galko bude čeliť odvolávaniu a okrem toho bojuje s rakovinou. Prognózy lekárov sú však optimistické a napriek menším obmedzeniam plánuje v politike pokračovať.

Ľubomír Galko sa momentálne vyrovnáva s rakovinou. Krušné chvíle prežíva aj v politike, no napriek zdravotným komplikáciám plánuje v politike zotrvať. "Budem, samozrejme, pokračovať v politike. Nemám momentálne nejaké zdravotné obmedzenia, akurát mám teraz zhustené rôzne vyšetrenia a návštevy lekárov," povedal pre Topky Galko. 

Lekári sú optimistickí

V pracovnom tempe bude pokračovať, no mal by sa vyhýbať stresovým situáciám. "Mal by som sa menej rozčuľovať, vystavovať stresom a mierne upraviť jedálny lístok, to zvládnem. Všetko ostatné ukáže čas," uviedol poslanec SaS.

Vyhliadky do budúcnosti sú však priaznivé, čo potvrdili aj prognózy lekárov. "Lekári sú optimistickí. Za ich starostlivosť im aj celému zdravotníckemu personálu som veľmi vďačný," dodal pre Topky Galko.

V deň, kedy sa v médiách prevalila informácia o tom, že trpí rakovinou, mal Galko čeliť odvolávaniu z postu predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR pre kontrolu činnosti NBÚ. Poslanci Smeru však predložili návrh, aby sa kvôli novej skutočnosti diskusia odložila. Napriek tomu, že chcel Galko reagovať a v diskusii pokračovať, poslanci to v parlamente zamietli. Odvolávaniu tak bude čeliť o necelý mesiac. 

Viac o téme: Ľubomír GalkoSloboda a solidarita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu