Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Návrat k moci v Smere, Paškova skupina na vrchole: FOTO Vyjednávač s Jaguárom si opäť polepšil

Viktor Stromček je novým generálnym manažérom strany Smer. Na snímke s predsedom strany Smer Robertom Ficom. Zobraziť galériu (6)
Viktor Stromček je novým generálnym manažérom strany Smer. Na snímke s predsedom strany Smer Robertom Ficom. (Zdroj: Foto: SITA/Milo Fabian)

BRATISLAVA - Novým generálnym manažérom strany Smer-SD sa podľa našich informácií stane Viktor Stromček, štátny tajomník ministerstva dopravy. Na poste tak vystrieda doterajšieho generálneho manažéra Jána Richtera. Podľa našich informácií ide v rámci Smeru o opätovné posilnenie skupiny okolo Pavla Pašku.

Štátny tajomník ministerstva dopravy Viktor Stromček bude novým generálnym manažérom strany Smer-SD. Pre Topky to potvrdili dva nezávislé zdroje. Má odísť z ministerstva a vrátiť sa do Národnej rady SR, kde bol zvolený za poslanca. Ministerstvo dopravy tieto informácie o Stromčekovi bližšie nekomentuje.


Vyjednával s automobilkou a zrazu aha: FOTO Pravá ruka Počiatka má najluxusnejší Range Rover!


Uvádza len, že Stromček nepožiadal ministra dopravy Árpáda Érseka (Most-Híd) o uvoľnenie z funkcie štátneho tajomníka. "Ministerstvo dopravy nebude odpovedať na hypotetické otázky, ktoré dnes nie sú na programe dňa," dopĺňa odbor komunikácie ministerstva.

Posilnenie Paškovej skupiny

Podľa našich informácií ide v rámci Smeru istým spôsobom o kompenzáciu okolo skupiny Pavla Pašku. Po krátkodobom oslabení Paškovej skupiny ide o opätovné zosilnenie jej pozície v radoch Smeru. Pavol Paška sa vzdal postu predsedu Národnej rady SR v roku 2014 po kauze s CT prístrojom v Piešťanoch. Spravil tak pod nátlakom verejnej mienky a po viacerých protestoch.

Viktor Stromček
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: SITA/Marko Erd)

Funkciu generálneho manažéra Smeru-SD dlhé roky zastáva minister práce Ján Richter. Po vlaňajších krajských voľbách sa začalo hovoriť, že by sa tejto pozícii mal venovať človek na plný úväzok. Richter chce zostať ministrom. Funkcia generálneho manažéra sa tak uvoľní. Menovať človeka na tento post je kompetenciou predsedu strany Roberta Fica. Pôvodne mal Richtera vystriedať na tomto poste jeho favorit Marián Kéry, poslanec Smeru.

Návrat k moci v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Stromček na novom aute

V deň, keď sa na verejnosť dostala informácia o novom poste Viktora Stromčeka, sme ho stretli pri odchode z hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave. Z hotela odchádzal na najnovšom aute značky Land Rover.

Návrat k moci v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Pán Stromček nemá nové auto. Auto, na ktoré sa pýtate, je iba náhradné auto poskytnuté servisom počas pravidelnej prehliadky," povedal pre Topky Peter Podstupka z tlačového oddelenia ministerstva dopravy.

Návrat k moci v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Stromček sa v hoteli, ktorý vlastnil Juraj Široký, zúčastnil tlačovej konferencie. "Pán Stromček sa v hoteli zúčastnil tlačovej konferencie, s pánom Širokým sa nestretol," uviedol pre Topky Podstupka.

Návrat k moci v
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Viktor Stromček sa do politiky dostal ako pravá ruka Pavla Pašku, dlhé roky bol kancelárom Národnej rady SR. Už vtedy sa o ňom hovorilo, že má blízko k podnikateľovi Jurajovi Širokému. Meno Stromčeka sa v minulosti spájalo aj s predajom pozemkov pod fabrikou Jaguar Land Rover. Stromček doteraz zastával funkciu štátneho tajomníka ministerstva dopravy po tom, čo v apríli 2013 vystriedal na tomto poste Andreja Holáka. V tom čase riadil rezort Ján Počiatek.

Viac o téme: Generálny manažérRobert FicoSmer-SDViktor Stromček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu