Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Majetky najznámejších slovenských politikov odhalené! Takto zbohatli šéfovia strán v minulom roku

Andrej Danko, Robert Fico, Boris Kollár a Béla Bugár Zobraziť galériu (8)
Andrej Danko, Robert Fico, Boris Kollár a Béla Bugár (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Peniaze, rodinné domy, vinice, ale aj umelecké diela či šperky - to všetko vlastnia šéfovia slovenských parlamentných strán. Majetkové priznania, ktoré museli vyplniť slovenskí politici, teda ukázali zaujímavé informácie.

Prečítajte si, čím všetkým sa pochválili predsedovia parlamentných strán na čele s Robertom Ficom a Andrejom Dankom!

Robert Fico (Smer-SD)

Šéf najsilnejšej strany a zároveň predseda vlády si za minulý rok z výkonu verejnej funkcie zarobil 48 396 eur, pričom si taktiež uplatnil paušálne náhrady vo výške 12 949 eur. Robert Fico disponuje 50% podielom v rekreačnej chate v Malých Levároch a viniciach vo Vinohradoch, uvádza aj auto, zariadenie rekreačnej chaty, podielové listy, úspory a stavebné sporenie.

Robert Fico
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Robert Fico - Foto: SITA/Diana Černáková

Andrej Danko (SNS)

Predseda národniarov zarobil vo verejnej funkcii menej ako Fico - 22 897 eur, pričom jeho paušálne náhrady dosiahli 12 059 eur. Ešte ako advokát (svoju činnosť ukončil k 15.4.2016) si ale pripísal na svoje konto 236 077 eur.

Danko sa hanbiť rozhodne nemusí ani za svoj majetok, kde uvádza napríklad 11-krát zastavané plochy a nádvoria, dve vinice, dve záhrady, rozostavaný rodinný dom, už postavený rodinný dom, jeden byt či jeden nebytový priestor.

Okrem toho vlastní aj obchodný podiel v spoločnosti, auto, rôzne pohľadávky, peňažnú hotovosť a peňažnú hotovosť v banke, šperky a náramkové hodinky, úspory či umelecké diela a obrazy.

Andrej Danko
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Andrej Danko - Foto: SITA/Diana Černáková

Béla Bugár (Most-Híd)

Béla Bugár sa taktiež nemôže sťažovať na svoje pomery. Za výkon verejnej funkcie zobral 26 973 eur, paušálne náhrady neuviedol, v kolonke ostatných príjmov ale uviedol 6 438 eur. Predseda koaličnej strany Most-Híd je totiž spoločníkom firmy BB & G, s.r.o. 

Vlastní aj ornú pôdu, resp. podiely v nej v štyroch rôznych lokalitách, dvakrát šestinový podiel v trávnych porastoch či polovičný podiel v záhrade v Šamoríne. Disponuje aj cennými papiermi, autom, zariadením domu či peňažnou hotovosťou na bankovom účte.

Béla Bugár
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Béla Bugár - Foto: SITA/Diana Černáková

Igor Matovič (OĽaNO)

Líder opozičnej strany OĽaNO, ktorý sa v poslednom období stiahol zo zraku verejnosti, má za rok 2016 za verejnú funkciu uvedené príjmy 23 532 eur, k čomu sa ale takmer približujú paušálne výdavky v hodnote 18 494 eur. V sekcii majetku uviedol iba osobný automobil a pôžičku. 

Majetky najznámejších slovenských politikov
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Igor Matovič - Foto: 

Boris Kollár (Sme rodina)

Milionár Boris Kollár ako poslanec zarobil za minulý rok 20 859 eur, uviedol aj vlastníctvo dvoch rodinných domov so záhradou a jedného domu iba s pozemkom, ďalej aj byt a chatu s pozemkami.

Kollár sa podľa ďalších zverejnených vecí nemá zle, keďže priznáva auto, umelecké diela ako obrazy, plastiky a sochy, peniaze a v klady v bankách, pohľadávky, cenné papiere, hypotéky, zbierku hodiniek a šperkov, akcie v akciových spoločnostiach a množstvo obchodných podielov vo viacerých s.r.o..

Boris Kollár
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA / Peter Maďar)

Boris Kollár - Foto: SITA / Peter Maďar

Ľubomír Galko (SaS)

Predseda SaS Richard Sulík v zozname majetkových priznaní uvedený nie je (ako europoslanec podáva Vyhlásenie o finančných záujmoch poslanca), preto sme si vybrali podpredsedu liberálov Ľubomíra Galka. Ten si svojim pôsobením vo funkcii poslanca NR SR za rok 2016 polepšil o 25 074 eur, paušálne náhrady sú uvedené vo výške 15 860 eur.

Pochválil sa aj 50 % podielom v rodinnom dome, pozemku a garáži v Stupave, štvrtinovým podielom v dome a pozemku v Klieštinej a 50 % podielom v stavbe v Lamači. V priznaní uvádza aj hotovosť, účty, cenné papiere, podiel v s.r.o. a dvakrát hypotekárny úver.

Ľubomír Galko
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Ľubomír Galko - Foto: SITA/Radoslav Maťaš

Marian Kotleba (ĽSNS)

Šéf fašistickej ĽSNS za rok 2016 uviedol príjem 19 294 eur z výkonu verejnej funkcie a 17 597 eur v kolonke iné. Okrem iného vlastní Marian Kotleba aj trvalé trávne porasty, byt, podiel na spoločných častiach obytného domu, úspory v banke, ale aj hypotéku.

Marian Kotleba
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)

Marian Kotleba - Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

Viac o téme: Majetkové priznania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu