Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Liberáli sú s výsledkom vyšetrovania policajnej brutality nespokojní: Podmienka je málo

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS) nesúhlasí s postupom prokurátora, ktorý akceptoval dohodu s obvinenými bývalými príslušníkmi policajného zboru. Tí na videozázname z policajného zásahu kopú do dievčaťa, ktoré predtým počas naháňačky postrelili.

Videozáznam je podľa Ľubomíra Galka (SaS) šokujúci. "A rovnako šokujúce je aj to, že policajti sa na celej situácii zabávajú. Nie je mysliteľné, aby predstavitelia štátnej moci s takýmito patologickými sklonmi k brutalite a absenciou vyšších citov boli potrestaní podmienečne,“ uviedol.

Podmienečný trest, s ktorým súhlasil príslušný prokurátor, nemá podľa liberálov odstrašujúci účinok, ale naopak, signalizuje spoločnosti a najmä policajnému zboru, že brutalita je pardonovaná súčasť výkonu štátnej moci. 

„S tým sa odmietame zmieriť. Sme tiež rozhorčení z postoja generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára. Napriek svojim vyhláseniam v Národnej rade SR v tom zmysle, že aj on nesúhlasí s tým, aby sa trestné činy verejných činiteľov riešili mäkkými dohodami o vine a treste, zdá sa, že nemá vo vedení svojej organizácie toľko odvahy alebo vplyvu, aby rozhodnutie dozorového prokurátora v tejto veci zvrátil. Očakávame, že súd túto poburujúcu dohodu o vine a treste neschváli,“ doplnil poslanec NR SR  Alojz Baránik (SaS).

Viac o téme: BrutalitaPolícia SaSĽubomír Galko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu