Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ministerstvo založilo Nemocnicu Rázsochy: Šéfuje jej Jozef Dolinský

Jozef Dolinský
Jozef Dolinský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva má od začiatku mesiaca novú príspevkovú organizáciu - Nemocnica Rázsochy. Ide o krok v rámci projektu novej Univerzitnej nemocnice Bratislava. Rovnako ako jemu aj organizácii bude šéfovať bývalý riaditeľ Národného onkologického ústavu v Bratislave Jozef Dolinský.

"V prípade pána doktora Dolinského sme od začiatku hovorili, že sme ho nahovorili, aby zastrešil tento projekt. Momentálne sme založili samostatnú príspevkovú organizáciu Rázsochy, bude sa tam presúvať majetok celých Rázsoch. Ministerstvo ale bude to, ktoré bude zabezpečovať celú investičnú činnosť," povedal dnes Drucker.

Potrebu novej Univerzitnej nemocnice Bratislava má vyriešiť výstavba nemocnice na Rázsochách, kde už roky stojí rozostavaný objekt a rekonštrukcia, prípadne dostavba tej v Ružinove. Najväčšiu aj najzadlženejšiu slovenskú nemocnicu tvorí v súčasnosti päť zariadení na Kramároch, v Starom Meste, Ružinove, Petržalke a Podunajských Biskupiciach. Po novom to majú byť len Rázsochy a Ružinov.

Ministerstvo si vybralo tzv. integrovaný model riadenia, ktorého základom je štátna kontrola. Nad novou univerzitnou nemocnicou tak bude mať naďalej kontrolu štát, ktorý bude projekt aj financovať. Následnú prevádzku má zabezpečiť manažér poskytovania zdravotnej starostlivosti.

Viac o téme: NemocnicaJozef DolinskýRázsochy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu