Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Paška hovoril o dvojitom metre na podnikateľov: Konkrétne mená načrtol, sú to favoriti vlád

Jaroslav Paška
Jaroslav Paška (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Niektorí podnikatelia na Slovensku nemajú rovnaké postavenie pred zákonom. Treba hľadať mechanizmy, aby sa schopnosti niektorých ľudí vybaviť si niečo poza chrbát, nestávali pravidlom. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to uviedol poslanec Národnej rady (NR) SR a prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška. Reagoval tak na časť prejavu prezidenta SR Andreja Kisku o stave republiky, v ktorom sa dotkol aj otázky korupcie.

"Naozaj vidíme, že niektorí, možno podnikatelia alebo niektoré osoby z hľadiska pôsobenia podnikateľského a iného pred zákonom sú nerovné a sú nerovné za obdobia súčasnej vlády, ako aj obdobia predchádzajúcich vlád," uviedol.

Konkrétne mená povedať nechcel, avšak podľa neho máme dve také známe mená, ktoré dlhodobo figurujú v podnikateľskej "brandži" a po ktorých zostávajú kauzy. Podľa neho ide o ľudí, ktorí boli veľmi úspešní v období pravicových aj ľavicových vlád.

Poslankyňa NR SR a predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová zdôraznila, že súčasná vládna koalícia nie je efektívna pri hľadaní mechanizmov riešenia korupcie. "My to vidíme každý deň a okrem toho, že to vidíme my ako politici, čo sa v tej najvyššej politike deje, vidia to aj občania, vidia to naše deti, ktoré stoja na námestiach a žiadajú, aby konečne vládna koalícia začala skutočný boj a nie deklarácie o tom, ako bojuje proti korupcii, pretože to sú prázdne slová, ktoré nevážia absolútne nič," skonštatovala.

Poslanec NR SR Róbert Madej (Smer-SD) skonštatoval, že je možné hovoriť o každej kauze. "V jednej je začaté trestné stíhanie, v druhej si môžeme povedať, že kto je na videu, či to nie je náhodou pán predseda Sulík s pánom podnikateľom, kde sa spovedá o tom, že koho budú voliť za generálneho prokurátora," povedal. Politici by podľa jeho slov nemali byť prokurátormi, katmi a vyšetrovateľmi, ale mali by v štáte zabezpečovať legislatívne podmienky.

Poslanec NR SR a predseda poslaneckého klubu Richard Vašečka (OĽaNO-NOVA) pripomenul, že sa nerobia demonštrácie proti opozícii. "Ľudia, ktorí naozaj nie sú organizovaní politicky alebo stranícky, tak vyjdú a povedia, že má ísť dole Kaliňák," vyjadril sa. Podľa neho nefunguje spravodlivosť a trestnoprávne procesy.

K otázke voľby generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Paška uviedol, že strana SNS bude "pravdepodobne aj v druhom kole voliť pána Rezníka". Vašečka výsledok druhého kola volieb šéfa RTVS nevidí úplne jasne. "My sme sa zhodli, že najlepším kandidátom je pán Mika, preukázal svoje schopnosti," uviedol ohľadom prvého kola voľby.

Ani podľa Madeja sa dnes na 100 percent nedá povedať, ako voľba dopadne. "Smer-SD, predpokladám, že má jasno, koho voliť," povedal. Podľa Blahovej "v prípade, že prejde pán Rezník, bude to smutná situácia". Tvrdila, že tajná voľba prináša nebezpečenstvo zákulisných dohôd.

Viac o téme: KorupciaRTVSJaroslav Paška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu