Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fico bude musieť zobrať Mostu-Híd ministerstvo dopravy, vyhlásila Pčolinská

Adriana Pčolinská
Adriana Pčolinská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico bude musieť podľa poslankyne Adriany Pčolinskej z hnutia Sme rodina zobrať Mostu-Híd ministerstvo dopravy. Ako dôvod Pčolinská v rozhovore uviedla medializované problémy v rezorte a významné meškania pri výstavbe diaľnic. Koalícia si podľa Pčolinskej nemôže dovoliť viditeľné neúspechy a zlyhania, a takých je v pôsobnosti ministra dopravy Árpáda Érseka (Most-Híd), najmä v Národnej diaľničnej spoločnosti, viac ako dosť.

„Ak sa z 300 kilometrového diaľničného plánu druhej vlády Roberta Fica stavajú načas iba štyri kilometre, premiér to bude musieť riešiť,“ domnieva sa Adriana Pčolinská.

Národná diaľničná spoločnosť sa podľa poslankyne zmenila z firmy, ktorá má zabezpečiť rozvoj diaľničnej infraštruktúry na Slovensku, na bojisko politických skupín, oligarchov, lobistov a stavebných firiem, z ktorých sa každý snaží niečo uchmatnúť, no zároveň sa všetci navzájom blokujú, a preto výstavba diaľnic u nás už viac ako rok výrazne viazne. „Prípadné odobratie ministerstva dopravy potom strane Most-Híd koalícia vykompenzuje napríklad navýšením rozpočtových prostriedkov pre ministerstvo životného prostredia a koaličná karavána pôjde ďalej,“ uzavrela Pčolinská.

Viac o téme: Adriana Pčolinská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu