Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pohoršený Mikloško, na kotlebovcov má ťažké srdce: Zneužili spomienku na Sviečkovú manifestáciu!

František Mikloško
František Mikloško (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mariánske modlitbové stretnutie pri príležitosti 29. výročia Sviečkovej manifestácie v Bratislave zneužili tento víkend na svoju prezentáciu prívrženci strany ĽSNS. Tvrdí to František Mikloško, zvolávateľ Sviečkovej manifestácie v marci 1988. Organizátori stretnutia sú z toho pohoršení.

Kotlebovci sa k sprievodu podľa Mikloška pridali cestou k pamätníku Sviečkovej manifestácie, vystavovali pritom zástavy strany ĽSNS. "Je to arogantné. Považujeme za neprípustné akékoľvek prisvojenie si a zneužitie tejto pamätnej udalosti či spomienkového podujatia ktorejkoľvek nepolitickej denominácie na politické a stranícke ciele," povedal Mikloško. S týmto tvrdením súhlasí aj Fórum kresťanských inštitúcií, Občianske združenie Nenápadní hrdinovia a Združenie Máriina doba.

Sviečková manifestácia z roku 1988 je jeden z najvýznamnejších verejných prejavov odporu voči komunistickému režimu v bývalom Československu. Konala sa na Hviezdoslavovom námestí, zišli sa tam tisícky ľudí. So sviečkami v rukách vyjadrili názor na nedodržiavanie ľudských a najmä náboženských práv vo vtedajšom Československu. Tento víkend si ju verejnosť pripomínala spomienkovými sprievodmi či diskusiami s historikmi. Spolu s ďalšími partnermi ich organizovalo Fórum kresťanských inštitúcií.

Viac o téme: František Mikloško
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu