Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nadácia Zastavme korupciu reaguje na Ficove obvinenia: Žiadne spojenie s Kiskom neexistuje!

Konflikt medzi Robertom Ficom a Andrejom Kisokm sa začína vyostrovať.
Konflikt medzi Robertom Ficom a Andrejom Kisokm sa začína vyostrovať. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiérove tvrdenia o založení Nadácie Zastavme korupciu z politických dôvodov nemajú nič spoločné s realitou. Nie je to ničím podložené. Uvádzajú to predstavitelia nadácie na Facebooku. Nadácia má byť podľa predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) "evidentne účelovo politicky založená". Blízko k nej má mať prezident SR Andrej Kiska a má ísť o jeho prípravu na založenie politickej strany, myslí si Fico.

"Premiér je právnik a mal by si ctiť pravidlá. Tými pri vznesení obvinenia sú, že žalujúci predloží dôkazy, ktoré podporujú jeho podozrenie. Nepredložil nič, jeho slovný útok na nás a prezidenta Andreja Kisku vnímame ako snahu odpútať pozornosť od prípadu 23-miliónového nákupu vybavenia Nemocnice sv. Michala v Bratislave, o ktorom sme informovali," podotýka nadácia. Prípadu sa chce venovať aj naďalej.

Fico opäť perlil v priamom prenose: V zákulisí sa chystá nová Kiskova politická strana!

Ficove obvinenia vníma organizácia ako "nenáležité spochybňovanie osobnej integrity zakladateľov nadácie - Miroslava Trnku a Michala Bláhu". Tím nadácie pripomína, že organizácia vznikla v roku 2012, teda "v čase, keď Andrej Kiska ani len netušil, či ho o dva roky neskôr ľudia zvolia za prezidenta". "Miroslav Trnka sa už mnohokrát vyjadril, že nikdy nezvažoval vstup do politiky, na tomto postoji nemieni meniť nič ani v budúcnosti," uviedla nadácia.

Nadácia Zastavme korupciu nedávno upozornila, že Nemocnica sv. Michala v Bratislave nakúpila celé vybavenie od lavičiek, zdravotníckych prístrojov až po IT technológiu cez jeden tender za asi 23 miliónov eur. Malo ísť asi o 900 položiek, viaceré z nich označila organizácia za nadcenené. Nemocnica tieto tvrdenia "zásadne odmieta". Nákupy majú teraz preveriť odborníci z nemocnice, nadácie aj ministerstva zdravotníctva.

Viac o téme: Robert FicoAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu